2016. július 3., vasárnap

Sárgabarackos piskóta



Én egy 27*17-es tepsit használtam.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál xilit
- 6 evőkanál liszt
 (én 5 evk. tk lisztet, és 1 evk. sima lisztet használtam)
- pár csepp vanília aroma
- pici sütőpor
- sárgabarack

Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákanalazzuk a xilitet, és hozzárakjuk a pár csepp vanília aromát. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is kihabosítjuk.



A sárgájához hozzátesszük a liszteket, a sütőport, és alaposan összekeverjük.


A keményre vert tojásfehérjét óvatosan, beleforgatjuk a sárgájába. Majd kivajazott kilisztezett tepsibe rakom.


A barackot megmosom kimagozom, és a tészta tetejére rakom, Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm tűpróbáig.



Én olvasztott csokit csurgattam rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése