2016. április 29., péntek

Teljes kiőrlésű hamburger puffancs


Hozzávalók: 8 db puffancshoz
- 2 dl kókusztej (vagy sima tej)
- 2 evőkanál xilit
- 1tk só
- 2 db tojás
- 1 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 5 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
- 2 evőkanál sikér (ez elhagyható)
- 18 dkg fehér liszt, 42 dkg teljes kiőrlésű liszt.

Elkészítés:
Minden hozzávalót a dagasztógépbe teszek, elindítom a programot! (ha nincs dagasztógépünk kézzel is lehet dagasztani!) Mikor kidagasztotta, kelesztem, míg kb. a duplájára kell.

Majd lisztes deszkára kiteszem, és 8 részre osztom. Tepsibe tartós sütőfóliát rakok, ás a puffancsokat rárakom kellő távolságra. Lekenem őket tojással, és megszórom szezámmaggal. Hagyom még egy 20 percet kelni. És előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm.










Hamburger húshoz:
- 50 dkg darált sertés hús (vagy marha)
- fél fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- kis mustár
- ízlés szerint delikát, bors, oregánó.



Ezt mind alaposan összekeverjük,  és formázzunk a tenyerünkben. Forró olajban, vagy kókuszzsírban kisütjük. 



Cordon bleu (teljes kiőrlésű)

Hozzávalók:
- 2 db nagyobb csirkemell
- sonka
- sajt
panírozáshoz: teljes kiőrlésű liszt, tojás, és teljes kiőrlésű zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A csirkemelleket laposabbra vágjuk, úgy hogy a felénél megfelezzük de nem vágjuk el teljesen.
Majd megszórjuk delikáttal, vagy bármilyen fűszerrel.

Majd vékonyra kiklopfoltam, én egy frissen tartó fólia között csináltam. Majd egy szelet sajtot, és sonkát tettem rá.


Feltekertem, és bepaníroztam teljes kiőrlésű lisztben, tojásban, és teljes kiőrlésű zsemlemorzsában. Majd ismét tojásban, és teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgattam.

Forró olajban kisütöttem.



2016. április 26., kedd

Csokolàdés ital


Hozzávalók:
- 2 deci kókusztej( vagy sima tej)
- 2 teàskanàl xilit
- 1 kiskanál kakaó
- 3-4 kocka wawel csoki
- pár csepp vanìlia aroma
- 100 ml tejszínhab
- 2 teáskanál xilit
- fahéj
- dió

Elkészítés:
A kókusztejet a xilitet, a kis kakaót, és a vanília aromát összemelegítjük. Majd levesszük a tűzhelyről. A még meleg kókusztejbe beledobáljuk a kockára tört wawel csokit, és csepegtetünk bele pár csepp vanília aromát. Addig kevergetjük még a csoki teljesen felolvad, és hadjuk kihűlni.
Tejszínhabot felverjük kemény habbá, és a habba belekavarjuk a 2 teáskanál xilitet.
Majd a pohár aljába öntjük a fele csokis tejet, a másik felébe, a fele tejszínhabot belekeverjük, ez lesz a második réteg. A maradék tejszínhabot a pohár tetejére halmozzuk meghintjük kicsi fahéjjal, dióval. 
Nagyon finom!!


2016. április 5., kedd

Teljes kiőrlésű briós



Hozzávalók:
- 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg sima liszt
- 1 evőkanál sikér (bio boltban kapható, de ki is hagyható)
- 150 ml habtejszín+víz (de lehet sima tejet vagy kókusztejet is használni)
- 3 dkg olvasztott vaj
- fél csomag porélesztő (egy csomag 7 g)
- csipet só
- pici vanília aroma, és citrom reszelt héja ( de ezek elhagyhatók)
- 3 evőkanál xilit
- 1 tojás sárgája a tésztába, a fehérje a kenéshez.

Elkészítés:
Mindent a dagasztógépbe rakok, és kidagasztom, majd átrakom kelesztőtálba és duplájára kelesztem. (gépbe is lehet keleszteni)


Majd olajos kézzel kiveszem a kelesztőtálból, és 16 egyenlő részre osztom.És utána kisodrom őket.


Briós fonása:


Tartós sütőfóliára rakom, tojással megkenem a tetejét, és xilittel megszórom. Kb. 20 percet pihentetem. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.



2016. április 3., vasárnap

Csokitorta


Hozzávalók:
Én 24 cm-es tortaformában sütöttem.
- 8 db tojás
- 8 evőkanál xilit 
- 8 evőkanál zabpehelyliszt (vagy teljeskiőrlésű liszt)
- vanília aroma
- kakaó
- kicsi sütőpor
Krém:
- 2 csomag csoki puding,
- 7 dl kókusztej
- 6 vagy 7 evőkanál xilit
- 200 ml habtejszín
Díszítés:
- tejszínhab - Csoki pillangó

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a xilitel habosra keverem.

A habosra kevert sárgájához hozzárakom a vanília aromát, a zabpehelylisztet, a kakaót, és a kicsi sütőport. Alaposan elkeverem.

 Majd óvatosan hozzáforgatom a kemény habbá vert fehérjét.

 Majd a 24 cm-es tortaformát kibélelem zsírpapírral, és 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütöm. Ha kész megvárom, míg kihűl a formában (akkor nem megy össze a piskóta), és ketté vágjuk.
A krémnek a csokipudingot sűrűre főzőm a xilittel, és a kókusztejjel. Majd hagyom kihűlni, de néha megkavarom.

Ha kihűlt a csokipuding, a tejszínhabot kemény habbá verem és hozzákavarom. Megkóstolom elég édeses-e, ha kell adunk még hozzá xilitet.

Majd összeállítom tortát! És úgy díszítem a tortát ahogy tetszik!!
Én tejszínhabbal, és csoki pillangóval díszítettem!


2016. március 23., szerda

Vörös bársony torta (zabpehelylisztből)


Hozzávalók: (24-cm-es tortaformában sütöttem)
Piskóta:
- 8 db tojás,
- 8 evőkanál xilit,
- 8 evőkanál zabpehelyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
- pici sütőpor
- vanília aroma
- piros ételfesték 
Krém:
- 500 g mascarpone
- 350 ml kókusztej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 200 ml habtejszín
- vanília aroma
- mandula aroma
- xilit 
Díszítés:
2 tábla fehér csoki (én torrast használtam) ételfesték

Elkészítés:
A tortaformát kibélelem zsírpapírral. A két tábla fehér csokit megolvasztom vízgőz felett, és a formába öntöm majd ételfestékkel pöttyöket raktam bele, és fogpiszkálóval mintákat húzok bele. És hűtőbe teszem, szépen megköt. Mikor megkötött, éles késsel felvágjuk. Én a kést meleg vízbe dugtam, hogy felmelegedjen. Könnyebb volt felvágni, nem tört a csoki!

A piskótához a tojásokat szétválasztom a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a xilittel habosra keverem, hozzárakom a vanília aromát a lisztet, a kicsi sütőpor, és keverek bele ételfestéket. Majd óvatosan hozzá forgatom a kemény habbá vert fehérjét. Majd előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kész megvárom, míg kihűl a formában ( akkor nem megy össze a piskóta), Ha kihűlt akkor 3 fele vágom.

A krémhez a pudingot megfőzöm xilittel meg a vanília aromával, a kókusztejben.
Mikor kihűlt hozzákavarom a mascarponét, megkóstolom, és még annyi xilitet rakok hozzá hogy pont jó legyen. Kemény habbá verem a tejszínhabot azt is a krémbe forgatom.


Ha kész a krém is, akkor összeállítjuk a tortát. Piskótát rakunk alulra krémmel megkenjük, és így rétegezzük. 

A krémből habzsákba rakunk és a torta tetejére nyomunk annyi karikát ahány szeletre vágtuk a fehér csoki karikát. Majd a szeleteket ráhelyezzük, és a közepére is nyomunk habzsákból díszt.



2016. március 20., vasárnap

Teljes kiőrlésű fonott kalács


Hozzávalók:
- 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg fehér liszt
- 150 ml kókusztej
- 1 evőkanál sikér
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2,5 evőkanál xilit
- fél csomag porélesztő ( 7 g egy csomag)
- 1 db tojás sárgája a tésztába, és a fehérje a kenéshez
- 1 csipet só
- vanília aroma
- pici citrom reszelt héja, vagy leve
- kakaó
Elkészítés:
A kakaón kívül mindent a keverő tálba rakunk. Majd kidagasztjuk, ha kész kivesszük a gépből. Ketté osztjuk és az egyik felébe kakaót gyúrunk. A két tésztát belerakjuk a kelesztő tálba. Ha duplájára kelt, olajos kézzel kivesszük, és rudakat sodrunk. És befonjuk. Én négyes fonással fontam.
























Majd tepsibe tartós sütőfóliára rakjuk, és lekenjük tojással. Majd 20-25 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük!



2016. március 19., szombat

Csokoládédísz tortákra


Kell hozzá:
- csokoládé ( én wawelt használtam)
- kis olaj
- sablon
- zsírpapír.
A csokit kis olajon vízgőz felet megolvasztjuk, kis zsákba rakjuk, kis lyukat vágunk az alján.
Az előre elkészített sablonra, zsírpapírt rakunk. Olvasztott csokival kirajzoljuk, és hűtőbe rakjuk. Majd  tortát díszíthetjük vele. felhasználás pl: itt




Csoki pillangó készítése:
A wawel étcsokoládét kis kockára törjük, és a torras fehér csokit is. Majd poharakba rakjuk, pici olajat öntök rá.
Majd mikroba megolvasztjuk.
 A kis zacskókba töltöm, és az előre megrajzolt zsírpapira a csokiból kirajzolom a mintát.






2016. március 11., péntek

Meggyes piskóta (zabpehelylisztből)


Hozzávalók:
Én egy 24*17-es tepsit használtam.
- 4 db tojás
- 4 evőkanál xilit
- 5 evőkanál zabpehelyliszt itt
- pici sütőpor, pici vanília aroma, pici citrom leve.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájához hozzáadjuk a xilitet.
Majd a fehérjét habnak felverjük, és a sárgáját is kikeverjük a xilittel.








Majd a sárgájához hozzáadjuk a zabpehelylisztet a pici sütőport, és a vanília aromát, és a pici citrom levét. És összekeverjük.







Majd kemény habbá vert fehérjét óvatosan a sárgájás masszába forgatjuk. És egy tepsibe zsírpapírt rakunk. A tésztát a tepsibe rakjuk, majd megszórjuk meggyel.








Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.