2016. március 1., kedd

Mézeskalács (hamis)

Hozzávalók:
-4 bögre teljes kiőrlésű liszt
-1,5 kiskanál szódabikarbóna
-0,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
-10 dkg xilit (én kicsit kevesebbet tettem)
- 15 dkg margarin
- 1 egész tojás, és 1 sárgája

- (méz helyett) 1 bögre kókusz tejet mértem ki és annyit adtam hozzá, hogy jó lágy tésztát kapjak! Ezt a tésztát félórát hűtőben pihentettem, kinyújtottam formákat szaggattam, a formák tetejét tojással fehérjével (ami kimarat a tésztából)  megkentem, és 180 fokon 10 !! percig sütöttem! 
Nagyon puha omlós lesz. Még napok után is!
Íróka: volt a legnehezebb 1 tojás fehérjét enyhén kihabosítottam Xilitet porxilité őröltem, daráló gépben, és a tojás fehérjéhez adtam, és egy kicsi keményítőt tettem bele, mert nekem máshogy nem kötött meg! 

1 megjegyzés:

  1. Szia! Most bukkantam a blogodra - kész kincsesbánya! Köszi, hogy megosztod! Egy gyors kérdés: a "bögre" mennyiségét tudnád pontosítani? (Grammban, vagy akár köbcentiben ;) ) Szívesen kipróbálnám ezt a hamis mézest...

    VálaszTörlés